Continua l'estira i arronsa entre independentistes i socialistes per la candidatura del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a ser designat senador autonòmic i, conseqüentment, president de la cambra alta espanyola.

Després que Iceta hagi avisat a ERC i JxCat que no "mercadejarà" amb la seva candidatura al Senat i que seria un "error" que deixessin passar l'oportunitat de fer un català president de la cambra territorial, el president dels republicans al Parlament, Sergi Sabrià, ha insistit en posar condicions a la candidatura. 

Iceta necessita els vots dels independentistes perquè prosperi la seva candidatura, però des de les files republicanes, de moment, es resisteixen a donar-li suport, malgrat que sempre hi ha hagut fairplay entre els grups pel que fa a la designació de senadors autonòmics.  

En un tuit posterior a la roda de premsa d'Iceta d'aquest migdia, Sabrià ha assegurat que seria "un error" que "supeditar el Parlament al repartiment de cadires del PSOE", així com també "que tornéssiu a ser còmplices de la repressió quan hi ha una oportunitat d'acabar amb el judici farsa" o que "el Senat servís per a un nou 155".

"Això sí que seria un error greu", ha defensat el dirigent republicà en una piulada, vinculant el seu suport a l'estratègia dels socialistes en la propera legislatura pel que fa a Catalunya.

La votació d'Iceta com a senador serà la propera setmana, molt probablement dimecres o dijous, pel que encara hi ha temps per establir converses entre els grups i que el líder socialista aconsegueixi els vots necessaris per ser escollit senador.