El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, considera que les informacions que apunten que una dona va ser agredida per treure llaços grocs són "fake news" que atribueix a Ciutadans, partit que ha situat a l'"extrema dreta".

En declaracions al Congrés, Rufián considera aquest fet com un "lamentable incident", que és condemnat "com qualsevol altre aldarull", però ha assegurat que "no té a veure amb connotacions polítiques".

L'agressió va ser una "baralla"

El portaveu del PDeCAT en el Congrés, Carles Campuzano, per la seva part, ha considerat que l'agressió va ser "una baralla", i com a tal la condemnen, però, alhora, ha reclamat al PP i Ciutadans que condemnin "l'agressió" que va patir el fotògraf Jordi Borrás per part d'un policia.

"Qualsevol baralla, i el que va succeir va ser una baralla, amb independència de les connotacions que tingui, no pot merèixer cap tipus de respecte ni de consideració", ha assenyalat, expressant la seva condemna de "qualsevol indici de violència".

Casado exigeix "ordre" a Sánchez

El president del PP, Pablo Casado, ha exigit al govern de Sánchez que posi "ordre" a Catalunya davant "les agressions que pateixen ciutadans que retiren llaços grocs dels carrers", tant perquè els Mossos d'Esquadra intervinguin com perquè actuïn també la resta de forces i cossos de seguretat. Ha reclamat a més la Fiscalia que intervingui d'ofici davant de cada cas.

En declaracions al Congrés, Casado ha exigit a l'Executiu espanyol que impedeixi que els Mossos rebin instruccions de la Generalitat, al seu parer "contràries a la llei" i que el govern espanyol "no faci res".

Rivera creu que Sánchez "legitima" els llaços grocs

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat Pedro Sánchez de "legitimar" la posta de llaços grocs i creus grogues als carrers i platges de Catalunya en no fer "res per retirar aquests símbols de l'espai públic".

En una roda de premsa al Congrés, després de registrar una proposició no de llei per instar al govern espanyol a defensar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, Rivera ha afirmat que el Gabinet de Sánchez hauria d'iniciar una campanya de retirada de llaços grocs i no deixar que siguin els ciutadans que hagin de treure "símbols il·legals, alegals o com a mínim ideològics" dels carrers catalans.

Tanmateix, el líder de Cs ha assenyalat que Sánchez "ha de pagar-li el lloguer de la Moncloa a Torra i a Puigdemont" i que per això no fa "res". "Sánchez està legitimant aquest tipus d'accions", ha sentenciat.