ERC ha retirat aquest dimarts la candidatura de Lluís Salvadó per ser un dels tres diputats interventors que s'encarregaran de supervisar els comptes del Parlament, han explicat a Europa Press fonts parlamentàries. La decisió d'ERC de situar Salvadó com a candidat a aquest càrrec ha motivat la crítica de partits de l'oposició com el PSC, que aquest dimarts havia anunciat que s'oposaria al nomenament "pel seu masclisme i per estar investigat per malversació".

Salvadó és un dels investigats pel procés sobiranista i l'organització del referèndum i, a més, va ser objecte de polèmica recentment en publicar-se una conversa privada en la qual instava a nomenar com a consellera d'Ensenyament "qui tingui les mamelles més grans". Fonts d'ERC han explicat que la decisió de situar Salvadó com a candidat a interventor va ser presa fa setmanes i de forma provisional, i aquest dimarts han decidit que sigui un altre candidat qui s'encarregui.

Les mateixes fonts desvinculen la decisió de les crítiques que ha formulat l'oposició, i apunten que el substitut de Salvadó per optar a ser interventor del Parlament serà el diputat republicà i alcalde de Solsona, David Rodríguez.

Els tres diputats interventors s'escolliran en el ple del Parlament de dijous i, a més del candidat d'ERC, es nomenarà un representant de Cs (Antonio Espinosa) i un altre de JxCat (Narcís Clara Lloret). Per elegir-los s'ha seguit la lògica de representació parlamentària, és a dir, que s'elegirà un representant dels tres partits més votats, que són Cs, JxCat i ERC.