ERC ha anunciat que repartirà formularis de subscripció a les revistes en català vetades a Borriana als pròxims mítings de campanya de les eleccions generals 2023. A través d'un comunicat ha anunciat que pren aquesta mesura per defensar la llengua i cultura catalanes davant "l'onada reaccionària a l'Estat espanyol". El cap de llista de la formació, Gabriel Rufián, ja va reivindicar aquestes publicacions durant el Debat a 7 d'aquest dijous, quan va entregar als portaveus de PP i Vox, Cuca Gamarra i Iván Espinosa Monteros, dos exemplars de Cavall Fort. Les altres revistes vetades per l'Ajuntament de la localitat castellonenca són Camacuc, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional.  

🟡 Llistes electorals a les generals 2023 a Catalunya
 

🗳️ Llistes electorals d'ERC a les eleccions generals 2023: tots els candidats
 

Rufián demana "un vot de país" 

Rufián ha participat aquesta tarda en un acte d'ERC a Badalona en el qual ha demanat "un vot de país". "Fes-ho per cada vegada que algú t'ha dit que no pensis, que no estims, que no parlis en català, per cada vegada que un cap t'ha explotat, que un feixista t'ha insultat, que has agafat un tren miserable de Rodalies", ha exclamat el cap de llista republicà. També ha apel·lat a ERC com el veritable "vot útil" perquè és "l'únic partit que no ha pactat, no pacta i no pactarà amb el PP". En aquest sentit, ha assenyalat que "no seria la primera vegada que el PSOE traeix la seva gent, les seves sigles i la història".  

El candidat d'ERC ha insistit que aquestes eleccions "no van del que ha passat els últims anys, sinó del que passarà els propers quaranta", i ha asseverat que a la dreta i la ultradreta "no se les atura amb una esquerra de mentida", i per això ha recordat que ERC ha "plantat cara al feixisme" al llarg dels seus 92 anys d'història. 

Junqueras, disposat a pagar "el preu que calgui" per Catalunya

El president d'ERC, Oriol Junqueras, també ha participat en aquest acte, en el qual ha garantit que en moments "difícils" com l'actual Esquerra "hi tornarà a ser", i que qui vulgui defensar Catalunya els trobarà "al seu costat". "No fallarem a ningú", ha afirmat. En aquest sentit, ha reivindicat que estan "disposats a pagar els preus que calguin per defensar Catalunya i la seva gent", tot recordant que ell va pagar "un preu molt alt" per la seva "vocació i amor a aquest país". 

També ha aprofitat per enviar alguns retrets als membres de Junts per Catalunya, als quals ha acusat de "barallar-se" amb ERC en comptes de "defensar Catalunya". Junqueras ha assegurat que estan disposats a entendre amb tots els independentistes i tots els demòcrates, "inclosos aquells que cada dia ens falten el respecte i ens insulten". "Nosaltres hem decidit no respondre a aquests insults i menyspreus, perquè sabem que tenim una feina molt important a fer: defensar el país i la seva gent", ha assegurat.