El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat aquest dilluns que el seu partit treballa “per guanyar un nou país, no les eleccions”, davant la publicació de l’enquesta que albira entre 48 i 50 escons per als republicans si hi hagués nous comicis al Parlament. Sabrià també ha qualificat de “fum” la suposada Operació Diàleg del govern espanyol, a la qual el seu partit dóna “credibilitat zero”.

“Treballem per guanyar un nou país, no les eleccions”, és el missatge que ha volgut remarcar Sergi Sabrià aquest dilluns en roda de premsa. El portaveu d’ERC ha evitat així pronunciar-se respecte de l’enquesta de Metroscopia apareguda aquest diumenge, que situa ERC com a primera força amb entre 48 i 50 escons, i que albira una reculada de les altres opcions independentistes, el PDeCAT i la CUP.

“El que ens interessa de debò és el referèndum”, ha assegurat Sabrià, de manera que “no perdrem el temps en temes secundaris quan tenim davant l’oportunitat de fer una nova república”.

‘Operació Diàleg’

Davant la suposada Operació Diàleg per part del govern espanyol, de la qual l’encarregada és la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, Sabrià ha titllat de ”fum” l'operació, i ha remarcat que tant les “esperances” com la “credibilitat” que hi hagi de debò diàleg són “zero”. “Si volen posar-s’ho més fàcil, que treguin la LOMCE o que deixin la presidenta i la mesa del Parlament tranquils”, ha explicat, per afegir que estan segurs que “això no passarà”.

Cimera pel referèndum

Sobre la cimera pel referèndum convocada pel president Carles Puigdemont per aquest divendres, ERC espera que aquesta no sigui cap “final", sinó “el principi de moltes altres”. “Hi anem amb tota l’esperança perquè el dret a decidir és un espai molt ampli”, ha assegurat, a més de dir que a la reunió caldrà “posar sobre la taula el que s’ha fet i marcar els passos a seguir en el futur”.

Suport a Forcadell i la mesa del Parlament

Sabrià també ha volgut mostrar el suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que el passat divendres va haver de declarar al TSJC, i també a favor dels membres de la mesa que estan sent citats a declarar al mateix estament. “Cap tribunal pot demanar a la presidenta i a la mesa que actuïn com a òrgan censor”, ha remarcat, per afegir que “és gravíssim que se sotmeti a la justícia el debat de les idees”.