Cop de porta de la direcció nacional d'ERC a la proposta del PSC de compartir l'alcaldia de Badalona. Després que els socialistes proposessin ahir un any i mig de mandat per a Àlex Montorés (ERC) i un altre any i mig per a David Guijarro (PSC), la secretària general adjunta dels republicans i portaveu, Marta Vilalta, ha negat rotundament que s'accepti aquesta operació. 

En declaracions al programa Planta baixa de TV3, Vilalta ha assegurat que el "projecte del PSC està fallit" i ha acusat els socialistes de fer-los "xantatge". En aquest sentit, ha recordat que la cap de llista dels republicans en les darreres eleccions era Dolors Sabater, malgrat el trencament posterior, i ha defensat que continuen apostant perquè sigui ella la futura alcaldessa". 

Segons la portaveu d'ERC, és el PSC qui ha de "decidir si se suma al canvi o fa Albiol alcalde" i ha assegurat que en la cursa per veure qui és "el culpable" no els hi trobaran. Amb tot, ha volgut defensar que una majoria d'esquerres és possible i ha assegurat que espera un canvi per part del PSC.

Així doncs, Vilalta tanca la porta a un pacte amb el PSC a Badalona que deixi fora de joc Sabater, malgrat que alguns mitjans locals ja donaven per fet aquest dimarts al matí que la secció local del partit havia aprovat la proposta. Tal com ha avançat ElNacional.cat, però, fonts d'Esquerra de Badalona asseguraven ja a primera hora que es tractava d'una "filtració interessada" i que en cap cas havien aprovat fer el pacte, sinó que havien deixat la porta oberta a debatre-ho i valorar-ho.

Per altra banda, l'operació proposada pel PSC també necessitava el suport de la mateixa Dolors Sabater, a qui el pacte deixaria fora de l'alcaldia. En declaracions al mateix programa, Sabater, que ara té quatre regidors a l'Ajuntament, també ha rebutjat la proposta i ha descartat donar-hi suport, per la qual cosa no podria tirar endavant.