L'adjunt a la Presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha criticat aquest dijous que en l'operació policial que desenvolupa la Udef amb el focus posat en la Diputació de Barcelona té una "clara voluntat propagandística".

"Si no, no hi hauria tots els mitjans de comunicació desplegats fins i tot abans que arribi la policia", ha exposat el també secretari d'Economia de la Generalitat en declaracions a Rac1.

Ha lamentat que el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, comenti aquest tipus d'operacions en els mitjans de comunicació i ha conclòs: "On està la divisió de poders quan Enric Millo va parlant de detencions pels mitjans? Estem en un Estat de propaganda policial".

Aragonès, que serà vicepresident del futur Govern si es desencallen els nomenaments, ha negat que el referèndum de l'1 d'octubre es pagués amb fons públics i ha assegurat que, després d'haver-ho investigat la justícia "per activa i per passiva", no han trobat indicis.

També ha desvinculat del finançament la ANC i Òmnium: ha defensat que la primera mai no ha rebut fons de la Generalitat, mentre que la segona va deixar de rebre'ls per decisió pròpia des de l'any 2012.