Els partits independentistes ERC i PDeCAT intentaran forçar el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro a comparèixer al Congrés per la "cacera de bruixes" al procés, en paraules del portaveu demòcrata Carles Campuzano. La petició arriba per les informacions públiques relatives a què Montoro estaria investigant entitats, periodistes i mitjans, a la recerca d'indicis d'haver cedit diners per a finançar la causa sobiranista. El propi secretari d'Estat d'Administracions Territorials Roberto Bermúdez de Castro ha reconegut que es revisava la Generalitat "amb lupa". 

"Forma part de la campanya de criminalització a entitats i persones vinculades a la causa democràtica del sobiranisme" ha denunciat el portaveu del PDeCAT. "Ens sembla inaudit que, en una democràcia moderna, més quan qui exerceix les condicions de facto de conseller d'Economia i Hisenda de Catalunya es plantegi està recerca en forma de caça de bruixes" ha reblat als passadissos de la cambra baixa. De la mateixa manera, ha recordat que les subvencions atorgades per la Generalitat són "públiques", i "no tenen cap misteri", a més que ser prèvies al procés.

Des d'ERC ja han presentat la petició formal de compareixença a la comissió, signada pels portaveus Joan Tardà i Joan Capdevila, a Montoro per "donar explicacions sobre l'exigència de la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya d'aportar informació sobre els pagaments a persones i empreses, incomplint la legislació catalana" –segons consta la petició registrada. Això no comporta que prosperi la iniciativa, ja que la compareixença s'ha de sotmetre a votació en la Junta de Portaveus pròximament perquè pugui dur-se a terme.

La qüestió és que això suposa un gir amb els usos del 155, segons el secretari d'Estat Bermúdez de Castro. El número dos del ministeri de Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que des de la intervenció de l'autogovern "no s'ha fiscalitzat, ni buscant coses dia a dia", remenant "els calaixos", sinó que s'ha gestionat l'administració. Però ara, la situació és diferent i el govern central segueix la pista dels diners que presumptament es va poder fer servir per a l'1-O i altres estructures del Procés

Tanmateix, el secretari d'Estat ha repetit el punt de Montoro fa unes setmanes, quan va dir que no es podia garantir que amb el FLA no s'havien falsificat factures –cosa que seria malversació de fons públics, per tant, un altre delicte. "El que es busca aquí amb aquesta petició d'informació és una certificació per part de l'administració de la Comunitat Autònoma, és la pròpia interventora [Rosa Vidal] qui ha de certificar, perquè és la que controla totes les despeses", ha agregat.