Esquerra Republicana desitja molta sort a la nova Convergència. De fet, el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, celebra que el Partit Demòcrata Català (PDC), que s'ubica en un "espai més a la dreta, centre-dreta", formi part de l'independentisme. 

Sabrià ha aprofitat les declaracions de Mayte Rivero de PDC en una entrevista radiofònica, on ha assegurat que l'única diferencia de la nova formació amb ERC és que els republicans són d'esquerres, per reivindicar la transversalitat del procés independentista "fins i tot des de la dreta que pugui representar la nova Convergència". "Està bé que hi hagi partits independentistes en tot l'espectre", ha assegurat el republicà en roda de premsa. 

Malgrat que Sabrià no ha dit en cap moment el nom de Partit Demòcrata Català, sinó que en tot moment s'hi ha referit com a "nova Convergència", ha remarcat la necessitat de que "des de la dreta fins a l’esquerra" tots els partits "siguin forts, nets i treguin grans resultats". Per això, els hi ha desitjat molt sort. En aquest sentit, ha clamat que "d’aquesta sort depèn que el procés sigui més fort". 

Malgrat que no s'ha llegit la ponència ideològica de la nova Convergència, Sabrià contraposa els valors republicans dels quals "parteix" ERC com ara la "solidaritat, la cooperació, la cerca del bé comú i del progrés de la societat" vers el republicanisme de Partit Demòcrata Català que només sorgeix com a resposta a la figura del monarca. "Són punts de partida diferents", ha dit.

Denúncia Fernández Díaz

D'altra banda, el portaveu de ERC, Sergi Sabrià, ha anunciat també que la fiscalia de Barcelona s'ha desinhibit de la denúncia que van presentar els republicans per les gravacions del ministre Jorge Fernández Díaz amb De Alfonso.

Això significa que la denuncia passa ara a la fiscalia del Suprem a Madrid, un fet que preocupa als republicans, a més de que no s'hagin pres mesures cautelars per garantir que es conservava tota la documentació i no es destruïa. ERC no descarta anar al Tribunal de Estrasburg, si s'esgoten totes les vies judicials, així com també presentar finalment una querella. "Ho defensarem amb totes les nostres forces", ha dit.