El diputat d'ERC Gerard Gómez del Moral ha advertit avui que seria "inadmissible" una repetició de les eleccions a Catalunya per no haver pogut formar Govern. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Gómez del Moral ha dit que "no entendria" anar a unes noves eleccions havent permès que "l'Estat espanyol hagi governat Catalunya durant un any", des de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Gómez del Moral, que ha apuntat que ERC estudia demanar el vot delegat del conseller Antoni Comín, ha dit que Carles Puigdemont "manté obertes les opcions de ser president", encara que ha insistit en la necessitat que "hi hagi una investidura efectiva" perquè "hi pugui haver un Govern" que "tregui la política del Tribunal Suprem i la porti al Parlament".

Després que la portaveu de JxCat al Parlament, Elsa Artadi, hagi urgit el president del Parlament, Roger Torrent, a "fixar una data" per a la investidura de Jordi Sànchez, Gómez del Moral ha evitat pronunciar-se sobre quin dia hauria de celebrar-se el ple, perquè "correspon al president" de la cambra dir-ho.