No cal arriscar-se a arribar a la investidura “a l’últim minut” ni tancar-se a “una sola opció”. Aquesta és l’advertència que ha volgut llançar el portaveu d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, després que la Mesa hagi acceptat aquest dimarts la delegació de vot del conseller Toni Comín, que ha valorat molt positivament. En aquest sentit, ha advertit que la repetició electoral seria “un desastre i una irresponsabilitat”. Ha recordat que la responsabilitat de proposar un nom és de JxCat.

Sobre si amb la reforma de la llei de la Presidència es pot investir Carles Puigdemont, el dirigent republicà ha dit que estaran pendents dels “calendaris i oportunitats” que permetin tenir un president efectiu. “Si el nom que proposi JxCat permet una investidura efectiva, per part d’ERC no hi haurà cap impediment”, ha afirmat.

En aquesta línia, el portaveu d’ERC ha defensat que la delegació de Comín permet tenir la majoria necessària per a investir un president efectiu. Contra la impugnació anunciada per Rajoy, ha defensat que compleix els mateixos requisits d’incapacitat legal que Carles Puigdemont. “Seria una irresponsabilitat no donar forma ara a aquesta victòria tan difícil que vam aconseguir”, ha afirmat.

Malgrat que veu “complicat” que els terminis permetin aprovar-la en el ple del 3 de maig, com vol intentar JxCat, s’ha mostrat favorable a “aprofitar qualsevol oportunitat”. Ha reiterat la urgència de tenir un Govern constituït “quan abans millor”.