El diputat d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha reclamat el reconeixement de la dignitat i la memòria històrica de l’antic espai del Camp de la Bota, on es van dur a terme més de 1.700 execucions durant la repressió franquista.

Tardà ha reclamat que reparar la memòria de les víctimes de la dictadura és una causa “de nivell mundial” i ha advertit que “ens estem jugant la qualitat democràtica, totes les societats que han reparat a les seves víctimes han sortit enfortides”. En un acte organitzat a l’antic barri de Sant Adrià del Besòs, sota el lema ‘Camp de la Bota: Dignitat i memòria’, el congressista republicà ha denunciat “’l’inadmissible manca de reparació i l’abandó de l’indret”. Actualment, fruit de les reformes realitzades en el litoral barceloní, l’espai ha quedat reduït a un plafó “grafitejat, ple de brutícia i pixades de gos” en mig de l’aparcament d’un espai comercial, tal com critica el grup municipal adrianenc al seu web.

El portaveu d’ERC Sant Adrià, Rubèn Arenas, ha estat l’encarregat de conduir un acte que també ha comptat amb la presència de la diputada al Congrés dels Diputats Ana Surra, el regidor Antoni Vélez i els membres de la sectorial de memòria històrica d’ERC, Toni Bou i Mati Duque. Vélez ha volgut deixar clar que l’acte no pretenia utilitzar la història com a arma política, sinó “com un acte de respecte cap als represaliats i a les seves famílies”.

La cita, a més, ha servit per presentar la moció registrada a l’ajuntament de Sant Adrià del Besós per part d’Esquerra Republicana en la qual reivindiquen l’atenció i respecte que mereix aquest històric espai.