ERC i JxCat han presentat aquest dimecres un conjunt d'esmenes a la proposta de resolució per crear una comissió d'investigació sobre les residències. Els dos partits proposen investigar no només la gestió actual de la pandèmia, sinó també "quin ha de ser el model de residències de gent gran per tal de fixar les línies bàsiques del nou sistema de gestió a futur a Catalunya". 

Després que JxCat anunciés que votaria a favor de la creació de la comissió d'investigació proposada per l'oposició, fet que va crear malestar entre les files republicanes, finalment els dos socis de govern han presentat esmenes conjuntes per ampliar el focus de l'anàlisi.

Així doncs, els dos grups proposen "investigar l'impacte que especialment ha tingut la pandèmia de la Covid-19 a les residències, quines són les causes estructurals que hi han repercutit i com ha afectat l’estat d’alarma en la gestió residencial".

ERC ja havia defensat fa uns dies que no estava en contra de retre comptes i investigar la gestió de la Covid-19 a les residències, un dels col·lectius més afectats, però reclamaven "ampliar el focus a la proposa de futur" i analitzar també com s'ha de fer un "canvi en la gestió residencial" per anar cap a "un model clarament més públic".

La votació tindrà lloc en el ple del Parlament que se celebrarà aquest dijous. ERC i JxCat necessiten el suport d'algun altre grup per tirar endavant la proposta.