El portaveu d'Esquerra, Sergi Sabrià, considera que "seria bo" que l'acord global sobre la investidura del president de la Generalitat es tanqués abans de dijous, quan el Parlament té previst celebrar el ple en què s'aprovarà la proposta de resolució de restitució del Govern i les institucions catalanes després de la suspensió de l'autogovern imposada per l'article 155 de la Constitució.

ERC no ha presentat esmenes a la proposta de resolució que va presentar JxCat divendres de la setmana passada i té intenció de votar a favor, però ha deixat clar que per al Grup Republicà seria bo haver segellat abans el pacte. "Ens agradaria arribar al ple de dijous amb acord global i poder-lo presentar aquesta setmana", ha insistit. 

JxCat va presentar en solitari la proposta de resolució, tot i que el text havia estat negociat amb Esquerra, davant el bloqueig de les converses al voltant del pacte global de govern.

Sabrià ha insistit a valorar de manera "molt positiva" l'evolució de les negociacions amb JxCat, a les quals s'ha incorporat també la CUP. "Segur que arribarem a bon port. Estem molt a prop, només queden alguns petits serrells per tancar", ha assegurat.

El que sí que ha deixat clar és que no es presentarà l'entesa fins que estigui tancat un pacte global que inclou el pla de Govern i l'estructura de l'executiu.

A parer dels republicans, el millor escenari seria tancar l'acord aquesta setmana o, com a molt tard, a començament de la vinent. Amb tot, no ha volgut avançar si això faria que el ple d'investidura es convoqués per a la setmana que ve, tot i que ha insistit en la necessitat de constituir el govern "com abans millor".