ERC i Junts superarien el PSC, que quedaria en tercera posició, si avui se celebressin les eleccions catalanes, segons un sondeig d'Electomania.

Segons l'enquesta, el marge és molt estret entre els tres partits. ERC quedaria en primera posició amb 34 diputats (i el 22% dels vots), mentre que Junts seria la segona força amb 32 diputats (19,8%). El PSC seria el tercer amb 30 diputats tot i treure el 21,4% de vots, perquè té l'electorat concentrat només a l'àrea de Barcelona.

La CUP obtindria 5 escons, i això fa que els escons independentistes arribarien a la majoria absoluta amb 71 escons. Tot i això també seria possible una hipotètica majoria alternativa si sumessin ERC, PSC i comuns, que igualment arribaria als 71 parlamentaris.

Electomania

El sondeig preveu 14 diputats per a Ciutadans, 7 per al PP, 7 per a En Comú Podem, i 6 per a Vox. No atribueix possibilitat de representació ni al PDeCAT, ni al PNC de Marta Pascal, ni al FNC. El PSC guanyaria a Barcelona, Junts a Girona i Lleida, i ERC a Tarragona.

Electomania ha fet el sondeig partint d'una mostra inicial de més de 20.000 respostes fins al 31 de desembre del 2020,  de les quals 400 són noves per cada lliurament.

Els resultats d'aquesta enquesta contrasten amb els que va publicar ahir el CIS, que va donar entre 30 i 35 escons al PSC, situant-lo destacat en primera posició (23,9% dels vots). A continuació se situava ERC amb entre 31 i 33 escons (20,6%), i Junts es quedava amb 20-27 parlamentaris (12,5%).