Els republicans fan una crida a respondre a la JEC el proper 10 de novembre "habilitant" Oriol Junqueras a les urnes, a través del vot a la seva formació. Així ho ha demanat el número u de la llista al Congrés, Gabriel Rufián, en un míting a l'Hospitalet de Llobregat, on ha assegurat que se l'ha inhabilitat de manera "fraudulenta" i ho ha titllat d'"un escàndol més". "En un altre país seria un escandalàs i tindria conseqüències", ha apuntat en aquest sentit.

Rufián ha fet aquesta crida després que la defensa de Junqueras, que havia de ser el cap de llista a les eleccions abans de la sentència del Suprem, hagi presentat un recurs a la JEC demanant que se'l restitueixi com a candidat. Ho ha fet després de veure que en l'execució de la sentència, el mateix Tribunal Suprem deixa en l'aire la seva inhabilitació fins que es pronunciï el Tribunal de Luxemburg sobre la seva immunitat com a eurodiputat. 

El candidat republicà ha acusat al PSOE i a Pedro Sánchez de ser-ne còmplices, ja que assegura que li tenen "por", i els ha avisat que lluitaran "fins al final" perquè Junqueras estigui a les paperetes del proper 10 de novembre. De no ser així, però, Rufián s'ha mostrat convençut que l'independentisme i el republicanisme "l'habilitarà contundentment a les urnes". 

En el mateix míting a l'Hospitalet també hi ha participat el president del Parlament, Roger Torrent, que ha tornat a defensar que la censura no pot entrar a la cambra davant les amenaces del Tribunal Constitucional, així com també la consellera de justícia, Ester Capella, i els candidats Joan Josep Nuet i Marta Rosique. L'acte ha servit per fer una apel·lació als votants socialistes contraris a la sentència d'aquesta població, on el PSC va treure majoria absoluta en les passades eleccions municipals.