El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha considerat que s'ha "de deixar clar que la independència està declarada i firmada" i insistir que la "voluntat" és "donar una oportunitat al diàleg", encara que "a l'altre costat mai no hi ha ningú", i que les propostes de mediació "són serioses". En aquest sentit, ha afirmat que "seria millor per l'Estat, per Rajoy i per Catalunya poder asseure's en una taula" i que sigui "com més aviat millor" ja que "és el lloc on acabarem".

En una entrevista concedida a Onda Vasca, ha manifestat que "per nosaltres està clarament declarada" la independència a Catalunya, encara que "alhora ens demanaven, sobretot, des d'àmbit internacional que era bo suspendre-la i donar-nos un temps per al diàleg".

En aquest sentit, en ser preguntat sobre què hauria de respondre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al requeriment remès pel govern central, ha assenyalat que s'hauria de respondre que "la independència està declarada, que existeix la declaració i que està firmada per una majoria dels representants electes, dels diputats del Parlament, i insistir que la nostra voluntat en aquest moment no és aplicar-lo directament, sinó poder parlar-lo".

"I és lògic que aquest temps pel diàleg tingui un límit, no ens esperarem per sempre", ha opinat Sabrià, que ha insistit en què, encara que "a l'altre costat de la taula mai no hi ha ningú i, per tant, mai no aconseguim cap possibilitat de diàleg amb l'Estat, nosaltres continuar insistint".

El parlamentari d'ERC ha lamentat que existeix "l'amenaça permanent" de l'aplicació de l'article 155 per part de l'Estat, que "fins ara l'únic que ha fet és repressió", si bé ha afegit que "el que no podem fer és que aquesta amenaça permanent freni la determinació dels catalans que han mostrat amb claredat" el passat 1 d'octubre.

"Això té un temps"

Sabrià ha considerat que "és normal" que des de la CUP, l'ANC o "dins" d'ERC hi hagi "molta gent que diuen que no parlaran mai", encara que, "tot i així", ha apostat perquè "l'oportunitat de diàleg hem de donar-nos-la uns dies més".

"No tenim tanta pressa per si són una setmana o dos, però això té un temps i, si no s'executa, pren validesa la declaració. No necessitem ni un altre ple, ni una altra firma, el compromís hi és i simplement caldrà aixecar la suspensió", ha agregat.