El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha dit aquest dimecres que "és incomprensible" que PP i Cs critiquin els llaços grocs perquè creuen que "afecten la neutralitat de l'espai públic" i, en canvi, no qüestionin el Valle de los Caídos.

Bosch ha fet aquestes declaracions després de fer-se públic que les dues formacions no es posicionaran a favor de l'exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, que el govern espanyol preveu aprovar per decret llei aquest divendres. "Tot un mausoleu dedicat a la memòria d'un dictador militar no afecta la neutralitat de l'espai públic?", s'ha preguntat Bosch, que també ha defensat que en aquesta qüestió les dues formacions cauen "com sempre" en "contradiccions evidents".

Repetint una expressió ja utilitzada per ell mateix aquest dimarts, Bosch ha assenyalat a continuació que "Ciutadans i PP competeixen per veure qui és més cavernícola dels dos".

Preguntat sobre el suport del seu partit a l'exhumació, ha respost que "a més del gest" de retirar les despulles de Franco, ERC exigeix la necessitat de "revisar de forma completa les injustícies de la dictadura", anul·lant les sentències franquistes, com la del president Lluís Companys.

El republicà ha demanat "que es restitueixi la dignitat de totes les víctimes" i ha recordat que el govern socialista es va comprometre entomar aquesta qüestió l'any 2004.