CEO

ERC guanyaria les eleccions espanyoles el proper 20 de desembre a Catalunya. Democràcia i Llibertat (la coalició que aixopluga CDC) quedaria en segon lloc. Ciutadans i PSC empatarien i En Comú Podem i PP es disputarien la darrera plaça. Així ho apunta l'enquesta sobre el context polític a Catalunya del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) difosa aquest matí.

Segons aquest baròmetre, els republicans obtindrien entre 9-11 diputats, amb un 13,5% d'intenció directa de vot. Democràcia i Llibertat quedaria en segon lloc amb una forquilla d'entre 9-10 diputats amb una intenció directa de vot del 8,5%.

La tercera plaça se la disputarien PSC i C's, amb 8-9 diputats cadascun i amb una intenció directa del 9,7% pels primers i 9,6% pels segons.

En Comú Podem assoliria entre 5 i 6 diputats amb una alta intenció directa de vot del 10,6% i el PP fregaria la darrera plaça amb cinc diputats i una intenció directa del 3,4%.

L'independentisme perd

Aquesta enquesta també situa amb un 46,6% els votants del sí en un referèndum sobre la independència de Catalunya i un 48,2 els del "no".

Si fa o no fa els mateixos números de l'anterior enquesta que atorgaven el 47,8% al "no" i 46,7% al "sí". "Estem on érem", ha glossat el director del CEO, Jordi Argelaguet.

JxSí i CUP aguanten, C's s'enfila

Pel que fa a les eleccions al Parlament, el CEO mostra pocs canvis. Els partits mantenen la mateixa expectativa electoral i l'únic que veu un lleuger augment és C's.

Així, JxSí obtindria entre 58-61 escons (ara en té 62); Ciutadans seria la segona força amb una forquilla d'entre 28-31 escons (ara 25); el PSC es mantindria en 15-17 (ara en té 16); CSQP repetiria resultats amb entre 9-11 escons; el PP tindria el mateix grup parlamentari amb 9-10 diputats i la CUP mantindria amb solvència els 10 diputats i fregaria la possibilitat d'un onzè escó.