ERC ha guanyat les eleccions de Catalunya al Senat espanyol. En concret, els republicans han obtingut 11 senadors, molt per davant de Junts per Catalunya, que n'ha aconseguit 3, i del PSC, que tanca la representació dels partits catalans a la cambra alta estatal amb 2 senadors.

A la circumscripció de Barcelona, ERC ha aconseguit 3 senadors, Mirella Cortés, Ana María Surra i Robert Masih; mentre que el PSC ha obtingut el quart en joc, Manuel Cruz, fins ara president de la cambra. El candidat de JxCat, Roger Español, ha quedat fora del Senat. A Girona, ERC i JxCat han empatat a dos senadors cadascun, Jordi Martí i Elisenda Pérez, en el cas dels republicans, i Josep Maria Matamala i Josep Maria Cervera, en el de Junts.

 

Pel que fa a la circumscripció de Lleida, també s'hi ha imposat ERC, que enviarà a la cambra alta espanyola Sara Bailac, Miquel Camina i Xavier Castellana. Els quatre senadors lleidatans es completaran amb Maria Teresa Rivero, de Junts per Catalunya.

Finalment, a la circumscripció de Tarragona, els quatre senadors són Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà, d'ERC, i Santiago José Castellà, del PSC.