ERC ha demanat a la Junta Electoral Central que requereixi al Suprem perquè suspengui de les declaracions dels testimonis a la causa contra el procés durant la campanya electoral. A més, la formació republicana reclama que Vox no pugui actuar com a acusació popular durant aquest període.

Segons el portaveu del partit al judici, Joan Ignasi Elena, és un "frau de llei" la presència de Vox en el procediment i una anomalia que no té sentit, però és "especialment greu" durant la campanya electoral perquè suposa "dopar" un partit d'extrema dreta. "Candidats a les eleccions que estan interrogant a altres candidats a aquestes eleccions", ha descrit tot recordant que un dels lletrats de Vox és alhora candidat als comicis del 28-A.

 

Elena no ha concretat com s'hauria de traduir aquest suspensió de declaracions i ha deixat la solució en mans del Suprem.

Els republicans han demanat també que el seu cap de llista, Oriol Junqueras, i el candidat al Senat Raül Romeva pugui participar en els debats convocats pels mitjans públics a Catalunya. "És un dret seu, però també dels ciutadans poder escoltar l'opinió dels seus futurs representants polítics i també candidats", ha argumentat.