ERC portarà al Ple el cas del Consell Esportiu a l'Hospitalet de Llobregat per reclamar transparència i la creació d'una comissió d'investigació. 

Arran dels fets que van tenir lloc el passat 10 de juny amb la detenció de dos regidors del govern municipal del PSC, els republicans proposaran al ple d'aquest mes de juny una moció reclamant transparència i exigirà a l'alcaldessa Núria Marin la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas del Consell Esportiu.

La formació republicana vol que el govern municipal comparteixi tota la documentació sobre les possibles irregularitats que estan sent investigades amb els grups de l'oposició, que es comprometin a depurar responsabilitats i que l'Ajuntament es personi com a acusació particular, en cas de confirmar-se les acusacions.

El portaveu republicà i cap de l'oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “respectem la presumpció d'innocència, però davant d'uns fets d'aquesta gravetat cal que l'Ajuntament esvaeixi qualsevol ombra de dubte en la gestió del Consell Esportiu”.

Cobraments pendents dels ERTO

El grup municipal d'ERC també ha registrat una moció reclamant al govern espanyol el pagament immediat de les prestacions pendents als treballadors i treballadores acollits a un ERTO. Segons les dades publicades, a l'Hospitalet són més de 15.000 persones, i moltes d'elles encara no han rebut cap ingrés degut a les dificultats de gestió del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

Antoni Garcia ha lamentat que “hi ha famílies de l’Hospitalet que ja fa més de dos mesos que no reben cap mena d’ingrés, cal actuar per cercar solucions”. Per això els republicans volen que l'Ajuntament demani al govern espanyol resoldre els problemes burocràtics i que es resolguin totes les incidències i reclamacions.

Una altra de les mocions per al proper Ple de junt és la demanda perquè l'Hospitalet pugui disposar del 100% del superàvit municipal, per poder destinar-ho a polítiques socials i a fer front a les conseqüències de la Covid-19. Les limitacions normatives actuals, avalades pel PP i el PSOE durant la crisi de 2008, fan que aquests recursos hagin de destinar-se al pagament del deute, tot i que ajuntaments com el de l'Hospitalet tinguin uns comptes sanejats.

Per això des d'Esquerra Republicana volen que l'Ajuntament de l'Hospitalet reclami al govern espanyol la flexibilització de les regles fiscals i les modificacions legals que permetin augmentar la capacitat pressupostària per poder disposar d'aquests recursos.