ERC nega totes les acusacions de corrupció que directa o indirectament apunten contra el partit en la investigació oberta per la Guàrdia Civil anomenada Operació Volhov. En roda de premsa des del Parlament, el president del grup republicà, Sergi Sabrià, ha titllat la causa de "muntatge".

"Tot el que s'ha dit o insinuat fins el dia d'avui és fals. No hi ha cap nou concert al departament de Salut. El concurs va ser revocat. No hi ha cap regularització ni canvi urbanístic a Cabrera de Mar. No hi ha cap relació contractual entre els investigats i el departament de Família [el qual lidera el conseller Chakir el Homrani] que estigui vinculada a la pandèmia de la covid-19", ha assegurat.

Sabrià, doncs, ha negat les principals acusacions que pesen sobre la formació, com és el suposat cas de prevaricació en la requalificació de terrenys rústics per a la construcció d'un centre de negocis, un restaurant i una escola concertada a la localitat Cabrera de Mar (Barcelona), en la qual estaria implicat Xavier Vendrell com a soci de la finca.

Per altra banda, el president del grup ha rebutjat que el motiu del dinar entre Vendrell i la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha sortit a la llum arran del sumari de la investigació fos pel concurs públic al qual havia optat l'empresa de l'investigat. "Quan es produeix el dinar no es pot desfer res perquè el concurs estava revocat", ha insistit.

El tercer grau de Bassa i Forcadell

Per altra banda, Sabrià ha celebrat que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera de Treball mantinguin el tercer grau, però ha alertat que el Tribunal Suprem "encara té l'última paraula". "Estem contents, però no és la llibertat. No és llibertat per elles ni pels presos de Lledoners ni pels centenars de represaliats.

Sabrià també ha celebrat l'acord anunciat pel grup del seu partit al Congrés en matèria d'educació amb el govern espanyol, però no ha avançat més detalls. "Nosaltres estem treballant en molts fronts i, evidentment, sempre defensarem la immersió lingüística que tant de bé ha fet per la llengua i la cohesió social del país", ha comentat.