A diferència de les últimes dues eleccions espanyoles, Esquerra Republicana aconseguiria superar En Comú Podem en uns nous comicis al Congrés dels Diputats. Així es desprèn de l'última onada del baròmetre del CEO, que situa els republicans com a primera força en intenció de vot i escons, amb una forquilla de 12-13, seguits pels comuns, amb 11-12.

Per darrere se situarien el PSC, amb entre set i nou escons; el Partit Demòcrata, amb entre sis i set escons; el Partit Popular, amb entre cinc i sis escons, i finalment Ciutadans, amb 3-5 escons. A les eleccions del juny del 2016, ECP va guanyar amb 12 escons, seguit d'ERC (9), PDeCat (8), PSC (7), PP (6) i Cs (5).

congreso ceo juliol 2017

Relació d’1 a 3 a Junts pel Sí

Si s’entrecreuen les dades d’intenció de vot entre les eleccions al Parlament de Catalunya i al Congrés de Diputats, se n’obté una dada curiosa. Entre els votants de Junts pel Sí al Parlament, el 56,3% votaria per Esquerra Republicana al Congrés i el 19,7% ho faria pel Partit Demòcrata.

Pel que fa als votants de la CUP, partit que no es presenta a les eleccions espanyoles, el 34,6% votaria per En Comú Podem i el 21,2% ho faria per Esquerra Republicana.