Decaurà la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern? El desacord entre Catalunya i l'Aragó segueix vigent, la consulta està ajornada, i la plataforma en contra dels Jocs ja ha anunciat que aquest dimecres denunciarà al Govern per la publicitat a favor de l'esdeveniment. En paral·lel Esquerra Republicana ha carregat contra el president de l'Aragó, Javier Lambán. "És molt trist que algú tingui la temptació de poder carregar-se un projecte d'aquestes característiques només per les estridències d'una persona", ha dit la portaveu d'ERC Marta Vilalta en una roda de premsa aquest dimarts, en la que ha assegurat que si finalment el Comité Olímpic Espanyol retira la candidatura, és per culpa de la posició de Lambán. En aquest sentit, Vilalta ha insistit que Catalunya podria presentar una candidatura en solitari.

Aquesta candidatura qui no la veu és el PSC. Aquest mateix dimarts Lambán s'ha reunit amb el líder dels socialistes, Salvador Illa, en el marc d'una visita d'aquest a Saragossa. En la reunió han abordat la candidatura dels Jocs Olímpics, segons ha explicat en roda de premsa el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Raúl Moreno, que ha dit que la trobada s'ha produït amb cordialitat, "bona sintonia" i clima d'enteniment i acord. Segons el PSC, Illa i Lambán han abordat diverses qüestions en la trobada, com intentar treballar per un acord per una candidatura conjunta, el que el PSC considera que és la millor opció: "Si anem junts serem més forts", ha dit Moreno, que ha descartat valorar alternatives com que Catalunya presenti una candidatura en solitari.

Més enllà de les valoracions de Moreno, aquest dimecres al matí Illa ja havia insistit que el millor és una candidatura conjunta. Ho ha dit en una intervenció en el Fòrum de l'Associació de Directius i Executius d'Aragó a Saragossa, des d'on ha assegurat que les olimpíades "són una oportunitat per Catalunya, Aragó i el Pirineu" i ha manifestat la seva voluntat que surtin endavant. "El món va en aquesta direcció", ha manifestat Illa, que ha plantejat que per ser "més forts" és necessari asseure's i buscar un punt de trobada entre ambdues parts, així com fer "cessions" perquè pugui sortir una candidatura conjunta potent. 

Qui també s'ha pronunciat aquest migdia ha estat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha demanat al COE que no descarti presentar la candidatura el 2030 i que no es desaprofiti aquesta "oportunitat històrica". "Ens estranyaria molt que l'estat espanyol i el COE volguessin perdre l'oportunitat històrica d'aquesta candidatura als Jocs Olímpics que hem dit que podem liderar des de Catalunya perfectament", ha defensat Plaja en la roda de premsa després del Consell Executiu, des d'on ha dit que encara esperen al que digui el COE sobre la candidatura.