ERC ha anunciat aquest dimarts l'obertura d'un expedient informatiu per aclarir la presumpta agressió masclista denunciada per la regidora del partit a Molins de Rei (Baix Llobregat) Sílvia Guillén. En un article al portal digital Viu Molins de Rei, Guillén assegura que a final de març va patir una "agressió masclista per part d'un company", a qui "feia dies que evitava per discrepàncies polítiques".

Un dia, segons relata Guillén, a l'entrada de l'ajuntament, aquest company la va agafar pels braços "amb força" i, malgrat que ella li demanava que la deixés, ell va seguir subjectant-la fins a cridar-li "Em sentiràs per collons!". Finalment, ella va marxar corrents. En el seu article, Guillén assegura que el partit ha intentat tapar el cas per evitar que danyés la imatge del partit.

Arran d'aquesta denúncia pública, ERC ha obert un "expedient informatiu" en compliment del codi de conducta intern del partit, per "aclarir els fets denunciats i, posteriorment, prendre les decisions necessàries i oportunes per resoldre la qüestió" i "mantenir la integritat i la reputació" de la formació. ERC, a més, expressa a més la seva "preocupació pels fets denunciats, amb voluntat d'escoltar totes les parts", mostra "el màxim respecte a la regidora Sílvia Guillén" i assegura que resoldrà l'expedient "amb la màxima urgència possible".