La número dos de la llista d'ERC a les eleccions generals del 23-J, Teresa Jordà, creu que el PSC i En Comú Podem són partits "sucursalistes" que "estan al costat equivocat de taula" quan es "discuteix una inversió per Catalunya o conquerir un nou dret pel nostre país". En un acte de campanya a Vic, Jordà ha considerat que "a l'altre costat" també hi ha una "suposada esquerra progressista" que "de manera desacomplexada tira cap a la dreta". A parer seu, només ERC pot plantar cara al "neofranquisme desacomplexat que amenaça governar les nostres vides". "En aquestes eleccions ens hi estem jugant la llengua i la cultura", ha advertit tot fent una crida a la mobilització perquè, a parer seu, el 23 de juliol "ens ho juguem absolutament tot".

Segons Jordà, en els pròxims comicis "els catalans tenim el risc de perdre tot allò que som com a poble: la llengua, l'escola catalana, els drets individuals i col·lectius".

La número dos dels republicans ha retret a Sumar haver tret el referèndum del seu programa electoral i al PSOE de voler assemblar-se cada vegada més a un PP que somia ser VOX. "En aquesta setmana i mitja ha quedat palès que el PSC no té un projecte per Catalunya i que els únics que podem defensar els interessos dels catalans és ERC", ha sentenciat.

"Cal ser més forts"

Jordà ha reconegut que molts independentistes es van quedar a casa a les eleccions municipals i que això els ha fet "pensar moltíssim". "Hi ha gent enfadada, desmobilitzada i desil·lusionada", ha afirmat tot assegurant que l'independentisme té deures a fer i que aspira a "un projecte de llibertat política pel país en forma de republicà catalana". Per fer-ho possible, la número dos d'ERC ha assegurat que hauran de "ser més forts", perquè si no no se'n sortiran.

"Qualsevol vot per fer front al feixisme és benvingut"

En ser preguntada pels possibles resultats electorals, Jordà ha volgut deixar clar que els seus enemics no són els partits independentistes. "Nosaltres volem que tots els vots independentistes els acumuli ERC, però qualsevol independentista per Junts o per Unitat Popular són benvinguts per fer front al feixisme que ens amenaça", ha conclòs.