El conseller d'Economia, Pere Aragonès, a la fi del Consell Nacional d'Esquerra Republicana, ha demanat que el 21-D hi hagi mobilitzacions, però que aquestes siguin "pacífiques, cíviques i democràtiques". El líder republicà ha argumentat que aquest tipus d'actes van ser els que van permetre avançar al sobiranisme en el passat i que ara no es pot permetre que triomfi "el relat fals". Aragonès assegura que ara per ara "som a mitja partida i la volem guanyar".

Aragonès ha volgut deixar clar que l'única violència, a Catalunya, va venir de "les porres de l'1-O" i vol que això continuï així en "dies i setmanes decisius". Per això ha fet una crida a no caure en provocacions: "l'independentisme hem de seguir actuant com sempre, amb determinació, civisme, pacifisme i democràcia". I ha afegit que cal actuar front a les agressions "amb determinació i somriures. Perquè el nostre somriure és la seva derrota".

Aragonès ha afirmat que els independentistes no tenen cap por de parlar de precarietat amb Sánchez, "perquè precisament la causa de la independència de Catalunya és per vèncer la precarietat i aconseguir la justícia social". I ha reclamat a Sánchez que desbloquegi al Tribunal Constitucional algunes lleis catalanes recorregudes pel govern del PP i que generen pobresa. Ha assegurat que les mesures en favor de la Renda Garantida del govern català superen en molt les iniciatives pactades entre el PSOE i Podemos. "No acceptem cap lliçó de combat de la precarietat!", ha afirmat. A més a més, ha acusat als socialistes d'invertir excessivament en despesa militar i d'oblidar els problemes socials.

Aragonès ha aprofitat l'ocasió per confirmar que es presentaran a les eleccions europees amb EH Bildu i amb el Bloque Nacionalista Galego. Les llistes estaran encapçalades per Oriol Junqueras i Diana Riba, la parella de Raül Romeva, qui ha afirmat que vol ser "la veu dels presos a Europa".