L'Ajuntament de Barcelona es compromet a fer que els membres del govern de l'alcaldessa Ada Colau i el personal municipal no facin vols de menys de 1.000 quilòmetres quan disposin d'alternatives ferroviàries inferiors a set hores.

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Janet Sanz, i el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, han explicat avui en roda de premsa les propostes relacionades amb el port i l'aeroport que l'Ajuntament de Barcelona portarà a l'Estat i a la Generalitat en el marc de la declaració d'emergència climàtica.

Sanz ha assenyalat que Madrid, Màlaga, València, Sant Sebastià i París són algunes de les ciutats a les que no volarà el personal de l'ajuntament barceloní a partir de la declaració d'emergència climàtica que farà demà dimecres, mesura que s'haurà d'aplicar també a les empreses públiques i els organismes autònoms.

La tinent d'alcalde ha explicat que l'Ajuntament de Barcelona vol que l'opció per l'alternativa ferroviària "formi part de la seva manera de fer", per "donar exemple" i "obrir el debat" sobre la necessitat de reduir els vols de curta distància per combatre el canvi climàtic.

Eliminar els vols curts de personal que tinguin alternativa ferroviària àgil és una de les propostes "consensuades" pel govern municipal de Barcelona en Comú i PSC a la declaració, ha assegurat la tinenta d'alcalde d'Ecologia en resposta a les preguntes sobre les discrepàncies sobre el futur del pont aeri que han manifestat els dos socis de govern l'última setmana.