Uns agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Yaiza, un municipi de Lanzarote, han enxampat un jutge en una festa on s'estaven incomplint les restriccions imposades per alleujar la propagació de la Covid-19

La festa es va produir aquest dijous a les 20:00 h a una mansió de la localitat. Entre les persones que van ser identificades com infractores pels agents quan van entrar a desallotjar, hi havia un jutge en actiu als jutjats d'Arrecife. 

El jutge va acusar els agents d'actuar de forma "desproporcionada" i els va demanar que s'identifiquessin segons ha explicat el diari digital La Voz de Lanzarote. 

Fonts policials destacades pel diari canari han declarat que es tracta del magistrat Ricardo Fiestras, de 49 anys, titular de Jutjat d'Instrucció 4 d'Arrecife i en possessió de diferents distincions atorgades pel Cos Nacional de Policia i per la Guàrdia Civil. Segons han explicat, Fiestras ja va passar el coronavirus, es va contagiar en un dels brots detectats en un restaurant de l'illa i va romandre ingressat diversos dies a planta a l'Hospital Insular de Lanzarote.

Van retransmetre la festa per Instagram

A la mansió es van congregar tretze agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil atès que ambdós cossos van rebre denúncies per part dels veïns, els quals no només havien pogut sentir el soroll de la festa, sinó també van poder confirmar que s'estava produint gràcies al fet que alguns dels participants estava retransmetent la festa per Instagram.

Segons el diari Canarias Ahora, hi havia una dotzena de persones no convivents, moltes d'elles no portaven mascareta, ballaven i no respectaven la distància de seguretat. 

25 morts a Lanzarote per la Covid durant l'últim mes

Aquest mes han mort a Lanzarote, que té 150.000 habitants en total, 25 persones per la Covid-19. Actualment, és l'illa amb major incidència de la pandèmia. 

 

Imatge principal, Yaiza , Lanzarote / Luis Miguel Bugallo Sánchez Wikimedia Commons