Agents d'unitats d'operacions especials de les forces i cossos de seguretat de l'Estat han començat a desplegar-se per infraestructures estratègiques de Catalunya, com ara l'aeroport del Prat, segons han informat a Europa Press fonts policials. Almenys 150 agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil són ja al Prat davant la "previsió que grups afins a l'independentisme compleixin la seva amenaça de prendre el control d'infraestructures com ara aeroports, ports i fronteres".

El GAR de la Guàrdia Civil té com a missió liderar l'equip que reforçarà la seguretat de la torre de control i el centre de control de trànsit aeri de l'aeroport del Prat. El GAR està especialitzat a executar operacions de risc que requereixin una resposta ràpida. El GAR, una de les unitats espanyoles especialitzades en la lluita contra ETA, està formada per executar operacions que comportin gran risc i requereixin una resposta ràpida.

Fonts del Ministeri de l'Interior consultades per Europa Press han reiterat el compromís del govern espanyol per frenar la declaració d'independència, "sense descartar cap mesura dins de l'Estat de Dret". Sobre el reforç policial, insisteixen que no s'ha posat un termini límit: "Hi seran el temps que sigui necessari", sostenen.

El secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, José Antonio Nieto, va visitar aquest dijous agents de la Guàrdia Civil a la base militar de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà. Allà va saludar els agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) i de l'Agrupació de Reserva i Seguretat (ARS), als quals va traslladar el seu "agraïment i admiració".