En la seva primera entrevista després del judici per la pancarta dels llaços grocs, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que no té cap intenció d’avançar les eleccions al Parlament de Catalunya. “Si depèn de mi, no hi haurà eleccions el 2020”, ha afirmat taxatiu a El Món a Rac1, on ha assegurat que en la seva reunió d’ahir amb Carles Puigdemont no es va “parlar d’avançar eleccions”.

Així mateix ha defensat també que, respecte al judici, “ha quedat acreditat” que el tribunal que el va jutjar, “d’imparcial no en tenia res”. A més, Torra ha recordat que la possible sentència és “recurrible al Tribunal Suprem”, per insistir que l’únic que el pot inhabilitar "és el Parlament de Catalunya" i ha admès que “és probable” que li arribi una segona querella per no haver retirat una pancarta de suport als presos polítics.

En l’entrevista Torra també ha repetit, com ja ha dit en altres ocasions, que no té intenció de tornar-se a presentar a les eleccions: “Sempre dic que jo tenia un encàrrec”. Amb tot, ha afirmat que durant aquesta legislatura hi ha hagut moments “molt difícils”, com ara “votar no als pressupostos de Sánchez o a la investidura”, però que malgrat aquestes situacions, “mai” ha pensat “a plegar”.

“Validar la independència”

"El meu objectiu en aquesta legislatura és tornar a validar la independència de Catalunya", ha assegurat el president de la Generalitat, tot i que ha apuntat que "si el 2021 Catalunya no és independent, no és cap fracàs". Seguidament, ha insistit que "mentre cregui que serveixo per poder avançar en el procés d'independència, seguiré", i ha rebutjat qualsevol relació amb suposats plans d’ocupar el Parlament per part dels CDR detinguts sota l’acusació de terrorisme: "Jo no coneixia el pla d'aquesta ocupació del Parlament"

Respecte a l’episodi que va avançar El Nacional en què els Mossos d’Esquadra van identificar un cotxe de la família en el marc d’un intent d’ocupació de les vies de l’AVE, Torra ha assegurat que se sentia “molt orgullós” de la família i ha afegit que "ni a la meva dona ni als meus fills els dic què han de fer i què no han de fer, són lliures”.

Quant a la resposta de les últimes setmanes a la sentència del judici contra el procés independentista, el president de la Generalitat ha assegurat que el que l'hauria preocupat més hauria estat que “el poble no s'hagués preocupat per les sentències".

Per això ha defensat el dret a la protesta i ha apuntat que els estudiants acampats a la plaça Universitat “estaven protestant i s’ha de respectar el seu dret a fer-ho” i en relació a l’escenari de queixes per la sentència ha afirmat que “el que altera l'economia productiva des de fa anys no són les protestes d'ara, sinó que són els problemes enquistats, com el dèficit fiscal".

Així mateix, s’ha mostrat confiat que “es puguin aprovar els pressupostos el mes de desembre per presentar-los al mes de gener”.

Rebuig a la investidura de Sánchez

Torra ha defensat el posicionament de JxCat contrari a la investidura de Pedro Sánchez assegurant que “En aquests moments és evident que jo votaria que no a la investidura de Sánchez". "Nosaltres sempre hem anat amb la mateixa proposta, que és un referèndum acordat. Jo vull saber quina és la proposta d'Espanya", ha afegit,i a continuació ha insistit que "ningú del Govern no ha parlat amb Pedro Sánchez. A mi no em consta que ho hagi fet ERC".

Finalment, el president Torra ha defensat que busca una “solució dialogada” i que la seva intenció és parlar amb el govern espanyol per dir-los que la seva proposta passa “per un referèndum acordat".