Hi ha una pregunta que se li ha de fer a totes les entrevistes, serà candidat?
Ostres (riu)... I si s’ha de fer a totes les entrevistes, cal continuar-la fent.

Sí, perquè en aquestes intervencions al Parlament hi ha tornat...
I aleshores on és el dubte?

Si, de cop, hem de convocar eleccions amb la feina a mig fer, em sentiré fins i tot obligat a presentar-m'hi

En quines circumstàncies es veu vostè com a candidat?
Doncs en unes circumstàncies per a les quals jo no treballo i no vull que passin: que de cop i volta hàgim de convocar eleccions perquè no ens n'hem sortit i arribem a la conclusió que hem de mantenir el mateix full de ruta amb més potència i cal que tots hi sumem. En aquestes circumstàncies, d'haver deixat la feina a mig fer, és quan em sento fins i tot obligat, però aquest és un escenari que jo no contemplo.

El preocupa un cara a cara a les urnes amb Oriol Junqueras?
No, perquè si realment decidim que hem de refer i reforçar el full de ruta del 27-S, per què hi ha d’haver aquest cara a cara? Si estem en aquesta lògica, és que ja no estem defensant el que defensàvem el 27-S. El que estic dient és que si volem fer un país independent, o el fem units o, siguem francs... No podrem demanar a la gent que quan hagi de pagar els impostos faci un esforç, o que quan s’hagi de tornar a mobilitzar, surti, si esforços molt més petits com posar-se d’acord d’anar junts per defensar la independència no els haurem fet. Però com que això no passarà, cada vegada que em fan aquesta pregunta penso que és una pregunta que forma part de la ciència-ficció política.

Per tant, vol dir que si s’haguessin de convocar eleccions perquè no s’ha pogut fer el full de ruta tal com s’ha acordat, s’ha de reeditar JxSí?
En unes circumstàncies en què JxSí no ha pogut culminar el seu projecte i JxSí consideri que el projecte és vàlid, em sembla que és bastant evident, no? Ara, si JxSí considera que ja no és vàlid aquest projecte, que no val la pena aquesta estratègia, aleshores la circumstància és una altra. Però, vaja, seria posar-ho molt més difícil. A aquesta pantalla no hi he arribat.

I si hagués de ser candidat en aquesta pantalla?
No em faci dir coses que no he contemplat.