La candidata del Partit Popular al Congrés dels Diputats per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha carregat contra la televisió pública catalana, tot assegurant que "TV3 s'està convertint en una televisió residual" i que "ha participat en un cop d'Estat".

En una entrevista a la mateixa TV3 i en castellà, Álvarez de Toledo ha assegurat que TV3 “exclou una part important d'aquesta comunitat" i ha assegurat que la cadena pública “s’utilitza per fer mal a la meitat dels catalans, per humiliar-los”.

La cap de llista del PP ha insistit en els seus atacs a la televisió pública assegurant que TV3 “és part d’un procés lamentable de divisió” tot afegint que "quan el sectarisme es fa des d'una televisió pública és una ofensa democràtica". De fet, ha anat més enllà i ha recordat que el seu director, Vicent Sanchis, està processat per desobediència.

Álvarez de Toledo, que repetidament s’ha referit a Catalunya com “aquesta comunitat”, ha insistit que "la democràcia també és que es respecti el pluralisme democràtic", també ha atacat l’escola catalana, tot assegurant que "l'escola pública ensenya a odiar Espanya".

Programa involucionista

Així mateix, la cap de llista popular ha fet servir el seu ideari involucionista defensant la necessitat de liquidar l’autogovern català per mitjà de l’aplicació de l’article 155 i s’ha mostrat partidària d'“unificar i harmonitzar competències”.

Álvarez de Toledo, que ha assegurat que voldrà aprendre català en el futur, tampoc no s’ha mostrat contrària a pactar amb la ultradreta de Vox si es dona el cas i ha proposat un “rescat democràtic” de Catalunya, que paradoxalment passaria per liquidar l’autonomia sota l’argument del que es pretén és “retornar l’autonomia” i ha mostrat el seu vessant nacionalista tot afirmant que "Espanya és l'obstinada voluntat de viure plegats".

Acusa els independentistes de colpistes

En línia de l’argumentari habitual de l’espanyolisme, Álvarez de Toledo ha assegurat que l’independentisme “va intentar un cop il·legal a la nostra constitució” i ha considerat que a Catalunya “els valors democràtics s'han anat perdent de manera sistemàtica" i ha posat com a exemple que "els llaços grocs diuen que Espanya és una dictadura".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat