Onze entitats representatives del comerç català han signat un comunicat en què demanen "normalitat social i institucional" de cara al divendres 21 de desembre, davant les "possibles accions o situacions que es poden motivar institucionalment i socialment" coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. Els botiguers insten a "garantir el desenvolupament econòmic i una activitat positiva en plena campanya de Nadal".

Per això, volen "normalització i tranquil•litat en una jornada que no ha de ser conflictiva, i en la qual cal recordar que la campanya de Nadal és la més important de l'any per al comerç català". També demanen a les administracions espanyola i catalana que prenguin consciència de l'impacte que poden tenir certes situacions en el seu sector.

Signen el comunicat l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, l'Associació Nacional de Centrals de Compra i Serveis (Anceco), Anged, Barcelona Oberta, Cecot Comerç, el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya, Comertia, Comerç Ciutadà, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, la Fundació Barcelona comerç i Retailcat. Aquestes entitats van acordar emetre aquest comunicat en una trobada que van mantenir el dimarts.