Plataformes ultres com Abogados Cristianos ja promouen una nova iniciativa ciutadana que vol prohibir l'avortament a l'Estat espanyol. La darrera ocurrència és muntar un autobús amb tots els aparells necessaris per oferir ecografies a les dones embarassades que vulguin avortar.

La idea és que aquest autobús vagi porta per porta a "les clíniques que fan perdre els fills", segons defensa l'entitat Aciprensa. La iniciativa s'ha batejat com 'Autobús de la vida' i admet que necessita 15.000 euros per poder oferir unes bones condicions pel que ells consideren que és un servei "de conscienciació que permetrà a les mares escoltar el batec del cor" abans de fer el pas d'avortar.

Ecografies gratuïtes

Darrere de totes aquestes entitats hi ha l'autoanomenat Institut de Política Social (IPSE) i l'objectiu és "conscienciar a Espanya sobre la dura realitat i el drama de l'avortament i que farà ecografies gratuïtes davant dels avortoris espanyols. Un vehicle que recorrerà tot el país per cridar amb fermesa que la Vida es defensa i que la Vida, Sí que importa”. De moment porten poc més de 4.000 euros i ja han obert un número bancari per rebre aportacions anònimes. 

L'explicació tira de l'argumentari de sempre d'aquests perfils ultres: "Els nens per néixer no són un problema, sinó en realitat una solució. Per això, els organitzadors demanen a cada persona que si us plau col·labori. L'IPSE és una associació cívica sense ànim de lucre, la principal missió de la qual és la promoció de la família, la defensa de la vida i la protecció a la maternitat així com la defensa de la llibertat religiosa”.

El precedent és Hazte Oír

Precisament ahir, un altre autobús d'aquesta mena de col·lectius va guanyar un cas a la justícia. La famosa campanya Hazte Oír que circulava per Barcelona amb un autobús antifeminista va rebre dues denúncies per part de l'Ajuntament de Barcelona l'any 2019. Els missatges que promovien eren 'No és violència de gènere, és violència domèstica; les lleis de gènere discriminen l'home' i una imatge de Hitler amb el lema '#stop feminazis'.

Agafant-se a l’ordenança de Paisatge Urbà que es basa en la regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya per difusió de missatges publicitaris que atemptin contra la dignitat de les persones, el consistori va multar-los. Finalment, la justícia ha retirat aquestes sancions. Concretament, una multa de 60.000 euros per difondre missatges que atempten la dignitat de les persones i una de 3.500 per fer una activitat publicitària perjudicial pels interessos generals. La justificació? La jutgessa considera que aquestes expressions s'han d'analitzar en el context d'una associació amb un ideari "amb el qual es pot estar d'acord o no" que "pretén donar a conèixer" una de les seves bases, la derogació de la llei de gènere, "amb la qual també es pot estar d'acord o no" i "sancionar únicament la violència domèstica".