L'economista Diana Garrigosa, esposa de l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall, ha rebut aquest dimecres un multitudinari comiat al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona, després de morir sobtadament als 75 anys dilluns passat.

Des de les 9 hores, quan ha començat la vetlla, han anat apropant-se fins al tanatori diferents personalitats del món de la política, que a l'hora del funeral han omplert les instal·lacions. La sala i els passadissos han quedat totalment plens i durant la cerimònia s'han sentit nombrosos aplaudiments.

Hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra; els expresidents Jordi Pujol, juntament amb Marta Ferrussola ―que se n'han anat abans del funeral―, Artur Mas i José Montilla; el ministre de Salut, Salvador Illa; la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera; el president del Parlament, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els exalcaldes Xavier Trias i Jordi Hereu.

José Montilla enterrament diana garrigosa - europa press

Europa Press

També els consellers Pere Aragonès, Mariàngela Vilallonga, Alba Vergés, Josep Bargalló, Meritxell Budó, Miquel Buch; i els exconsellers Joan Manuel Tresserras, Andreu Mas-Colell i Joaquim Nadal (PSC).

Així mateix, hi han assistit els representants polítics de JxCat Josep Costa i Eduard Pujol; d'ERC Marta Vilalta, Anna Caula i Rut Ribas; del PSC Miquel Iceta; dels comuns Jéssica Albiach, així com el tinent d'alcalde de Barcelona Albert Batlle (PSC-Units) i el regidor de BCN Canvi Manuel Valls.

Artur Mas enterrament Diana Garrigosa - Europa Press

Europa Press

Del món de la cultura, també han participat en la cerimònia Pepe Serra (MNAC) i Carles Bosch, director del documental sobre l'Alzheimer de Pasqual Maragall rodat amb Diana Garrigosa, Bicicleta, cullera, poma.

Absència de Pasqual Maragall

Malgrat l'absència de Pasqual Maragall per motius de salut, hi han assistit els fills de la família; el cunyat de Garrigosa i regidor de Barcelona, Ernest Maragall ―juntament amb la seva dona Pepa Gispert―, i tota la família extensa.

Segons han explicat fonts properes a la família, a l'interior de la cerimònia ―que ha durat uns 30 minuts i ha estat laica― l'espai s'ha quedat petit i només s'han pogut asseure els familiars i amics de Garrigosa. En el breu acte hi ha hagut dos discursos: un per part dels fills, i un altre d'Ernest Maragall, segons han detallat.

El cantant Paco Ibáñez ha cantat "Te recuerdo como eras", partint de versos de Pablo Neruda, i "Érase una vez", de José Agustín Goytisolo; mentre que la cantant Sílvia Pérez Cruz ha interpretat "Mi mejor canción". Després del funeral, la difunta rebrà un últim adeu al cementiri de Montjuïc en la més absoluta intimitat, on serà incinerada, han concretat.