Diana Garrigosa (Barcelona, 1944), esposa de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall, ha mort de manera sobtada aquest dilluns a Barcelona als 76 anys, segons ha confirmat El Nacional amb fonts properes a la família.

Garrigosa era llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB) i professora d'informàtica a l'Escola Aula de Barcelona. Va ser militant del PSC gran part de la seva vida, fins que l'any 2006 va deixar el partit poc després que el seu marit deixés la presidència de la Generalitat. 

Actualment presidia la Fundació Pasqual Maragall, que va crear conjuntament amb Maragall l'abril de 2008 per lluitar contra l'alzheimer. El 2010 va protagonitzar, juntament amb ell, la pel·lícula documental Bicicleta, cullera, poma, un capítol més de la seva intensa tasca per donar a conèixer la malaltia.

diana garrigosa pasqual maragall 2016 - acn

Garrigosa amb Maragall en un acte l'any 2016 | Foto: ACN

Dol a la política catalana

Tan bon punt s'ha difós la notícia han començat a aparèixer les mostres de condol. Entre elles hi ha la del president de la Generalitat, Quim Torra, la del president a l'exili, Carles Puigdemont, i la del vicepresident, Pere Aragonès.

La família socialista també s'ha mostrat compungida per la notícia i han mostrat el seu condol el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la delegada del govern estatal a Catalunya, Teresa Cunillera, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

També ho ha fet, com els dos anteriors via Twitter, el president del Parlament, Roger Torrent, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la diputada al Congrés per Junts per Catalunya Laura Borràs, i la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà.