El departament d'Ensenyament mantindrà obertes totes les escoles de primària i secundària en el seu horari lectiu normal el pròxim 1 d'octubre, quan se celebra el primer aniversari del referèndum, mentre els sindicats han convocat mobilitzacions per a aquell dia.

Fonts del departament han confirmat que "no han donat cap consigna de tancar les escoles" i que les direccions dels centres educatius "decidiran quin tipus d'activitat portaran a terme".

De la seva banda, el sindicat de docents USTEC-STEs ha fet avui una crida a concentrar-se a les portes dels centres educatius a les dotze del migdia de dilluns que ve, sumant-se així a les accions de la Plataforma 1 d'octubre per denunciar "la repressió que van patir els centres educatius".

Amb motiu de la celebració del primer aniversari del referèndum de l'1-O, el sindicat ha recordat el seu "compromís amb la causa de l'autodeterminació, entenent que és un dret irrenunciable del poble català". El comunicat destaca que la "brutalitat de la intervenció policial cap a les persones i les nostres escoles i instituts" l'1 d'octubre "fa patent que era una estratègia premeditada i inacceptable de l'aparell del Regne d'Espanya".

Vaga a secundària

De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants de Catalunya ha convocat a tots els centres de secundària a una vaga general "en defensa dels drets democràtics i contra la repressió de l'Estat contra el poble de Catalunya", i ha anunciat que el mateix dilluns 1-O portaran a terme accions i mobilitzacions, tot i que encara estan per concretar.

A final de la setmana passada, la plataforma Universitats per la República va convocar una vaga d'estudiants universitaris i manifestacions a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona per al pròxim 1 d'octubre pel primer aniversari del referèndum.