Enric Millo va ser delegat del govern espanyol a Catalunya durant el mandat de Mariano Rajoy i, quan hi va haver la moció de censura impulsada per l'actual president en funcions, Pedro Sánchez, Millo va desaparèixer durant una temporada. No es va saber res d'ell fins que no va fer les maletes per anar a cap al sud per ser el secretari d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia.

Ara, Millo ha tornat a Catalunya i ha atès els micròfons de Catalunya Ràdio, on ha parlat sobre el polèmic pla d'ajuts per als "afectats per la immersió lingüística". La Conselleria de la Presidència de la Junta d'Andalusia va anunciar a principis de mes una línia de subvencions per a activitats i programes destinats a "evitar un abandonament gradual de les arrels culturals entre els descendents d'andalusos a l'exterior afectats per processos d'immersió lingüística".

L'exdelegat del govern espanyol ha insistit en deixar clar que "no diu enlloc que la llei d'immersió tingui a veure amb Catalunya exclusivament" i ha afegit que aquests diners són "perquè les entitats presentin propostes de projectes que considerin que els ajuda a estar vinculats amb les seves arrels".

El corredor 5G

Preguntat sobre el veto del govern espanyol al projecte estratègic de la Generalitat en matèria de mobilitat i innovació tecnològica, el corredor 5G del Mediterrani, Millo ha assegurat que el govern on treballa ara mai "envairia competències que no són seves", justificant així el veto a la proposta del conseller Puigneró. 

És més, el dirigent unionista ha acusat el govern de la Generalitat de "fer propostes que sap que no tiraran endavant per seguir amb el discurs d'Espanya ens bloqueja".

La sentència

Finalment, Millo ha recordat quan va declarar al Tribunal Suprem en el marc del judici al procés, moment en que va explicar l'anècdota sobre els policies espanyols i el Fairy. "Jo no he criticat res del judici al procés, respectaré qualsevol resolució". D'aquesta manera, el secretari d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia ha apuntat que només desitja que "la sentència sigui justa".

S'ha explicat dient que per a ell una sentència justa "ha de deixar clar que els polítics som els primers que hem de donar exemple complint la llei en una democràcia". Així doncs, ha matisat que els líders independentistes "van prendre decisions sabent que podien comportar unes conseqüències molt greus".