A menys d'una setmana pel tret de sortida de la campanya electoral, el sorpasso d'Unidos Podemos davant del PSOE sembla quasi segur. Si més no, això és el que indiquen les últimes enquestes publicades. En una d'elles, la que publica avui el diari El Mundo, la diferència entre els dos partits seria de 3 diputats. Podemos obtindria 80 diputats amb un 23,7% dels vots, mentre que el PSOE n'obtindria 77 i es quedaria a un 20,3% dels vots.

Segons la mateixa enquesta, el PP tornaria a guanyar les eleccions i, fins i tot, ampliaria el marge respecte al 20-D. Els populars aconseguirien fins a 130 diputats i un 31% dels vots, enfront del 28,7% que van treure el 20-D i els seus 123 diputats. Per la seva banda, Ciutadans perdria tres diputats, i passaria dels 40 representats al Congrés a tenir-ne 37.

En l'àmbit català, tant ERC com CDC mantindrien els resultats del 20-D. Els republicans obtindrien 9 representants i els convergents es quedarien amb 8. 

Una altra enquesta, la que publica El País, confirma també que Unidos Podemos passaria per davant del PSOE. De fet, segons aquesta enquesta, ho faria quasi amb 5 punts per sobre. Els de Pablo Iglesias aconseguirien un 25,6% dels vots, mentre que Sánchez només arreplegaria un 20,2%. Els populars també tornarien a guanyar les eleccions, obtenint un 28,5%. Mentre que C's només tindria un 16,6%.