El frec a frec entre Xavier Trias, Jaume Collboni i Ada Colau ha marcat tota la campanya i la mateixa nit electoral. Les enquestes reflectien aquest estira-i-arronsa entre les tres forces, tot i que totes es decantaven cap a un avantatge del PSC. Totes menys ElNacional.cat, on l'enquesta de Feedback era l'únic mitjà català que ja augurava la victòria de Trias per Barcelona

cat hemicicle enquesta feedback 18 maig laura cercos bo


🔴 Eleccions Barcelona, 2023, DIRECTE | Resultats i reaccions al triomf de Xavier Trias
 

🔴 Eleccions municipals 2023, DIRECTE | Resultats, guanyadors i escrutini

🔴 Pactòmetre de Barcelona per a les Eleccions Municipals 2023
 

Després d'un recompte d'infart, Xavier Trias es proclama vencedor dels comicis amb 11 regidors, un resultat que contradeia els sondejos a peu d'urna de TV3 i Betevé. Tots dos apuntaven a una victòria d'Ada Colau, que finalment ha quedat en tercer lloc amb 9 regidors.  Per una banda, TV3 augurava una victòria ajustada d'Ada Colau amb 10 regidors i el PSC trepitjant-li els talons. El sondeig deixava a Trias per Barcelona, en tercer lloc. Pel que fa al sondeig a peu d'urna de Betevé, juntament El Periódico, Trias escalava fins al segon lloc amb 9 o 10 regidors, Collboni queia al tercer lloc i, de nou, s'erigia Colau com a guanyadora dels comicis amb 10 o 11 regidors. 

sondeig beteve municipals 28m barcelona
Sondeig beteve municipals 28M Barcelona
sondeig tv3 Barcelona catala
sondeig tv3 Barcelona catala

En canvi, en l'enquesta d'ElNacional.cat, s'apuntava a una victòria de Trias. Concretament, es va augurar que la candidatura de Trias per Barcelona concentraria al voltant del 21% dels vots, que es traduiria en 10 regidors. Finalment, aquesta victòria ha estat més marcada amb 11 regidors el 22% dels vots. Trias ha celebrat la seva victòria i ha afirmat: "Vaig explicar que em presentava per guanyar les eleccions i que em presentava per ser alcalde de Barcelona: seré alcalde de Barcelona!". 

Com apuntava l'enquesta d'ElNacional, en segon lloc, s'ha situat el PSC liderat per Jaume Collboni. L'enquesta de Feedback apuntava que Collboni estaria entre els 9 i els 10 regidors, finalment s'ha consolidat amb 10. En tercer lloc, s'apuntava que estaria Ada Colau, com finalment ha estat amb 9 regidors. 

Victòria per districtes

La candidatura de Xavier Trias ha guanyat en quatre districtes de la capital catalana: Eixample, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia. A les eleccions del 2019 no va ser la força més votada a cap dels 10 districtes de la ciutat.

Per la seva banda, Collboni ha estat el candidat més votat en quatre districtes: Manté Nou Barris i guanya Horta- Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí. I Colau passa de ser primera força en 5 districtes el 2019 a mantenir la victòria només a Ciutat Vella i Sants-Montjuïc. El cap de llista d'ERC, Ernest Maragall, no ha guanyat en cap dels districtes.