Canvis al mapa territorial del 21-D. Junts per Catalunya (JuntsXCAT) guanyarà les eleccions a la circunscripció de Lleida, Esquerra Republicana (ERC) a Girona i Ciutadans (Cs) a Barcelona i Tarragona. Així ho reflecteix la cinquena entrega del tracking de Feedback per a El Nacional sobre l'evolució del vot per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

El paisatge general de triple empat entre Cs, ERC i JuntsXCat que dibuixen els resultats de la cinquena enquesta a sis dies de les eleccions es reflecteix en una millora general de la projecció de vot i escons dels independentistes a les quatre circumscripcions. Per contra, el bloc unionista, Cs, el PSC i el PP, recula, així com també Catalunya En Comú Podem.

enquesta eleccions catalunya 21 d 5a bcn ca

S'està carregant...

A la demarcació de Barcelona, Cs es manté com a primera força amb 21 escons, si bé, amb tendència a la baixa: assolia 21-22 a la quarta enquesta. ERC, en segona posició, manté la previsió de 17-18 escons, i millora en percentatge de vot estimat, mentre que JuntsXCat avança de14-15 a 15-16 escons. El PSC obté 13-14 (14 a l'anterior sondeig), Catalunya En Comú-Podem continua baixant, amb 6-7 (7-8), el PP millora, amb 5 (tenia 4-5 a l'anterior enquesta) i la CUP manté la forquilla de 6-7.

enquesta eleccions catalunya 21 d 5a tar ca

S'està carregant...

Els taronges també són primera força a Tarragona, si bé baixen en l'estimació de vot, la qual cosa els pot fer perdre un diputat: de 5 a una forquilla de 4-5. ERC es manté com a segona força, amb 4 escons i una lleugera millora en vot estimat, mentre JuntsXCAT avança i empata a diputats amb els republicans (3-4 a l'anterior sondeig). El PSC manté 2-3 i la resta de forces, la CUP, Catalunya En Comú-Podem i el PP, 1 cadascuna.

enquesta eleccions catalunya 21 d 5a gir ca

S'està carregant...

ERC continua al capdavant a Girona, amb 5 escons, si bé pateix una lleugera pèrdua en percentatge de vot estimat que beneficia JXCat. La formació que lidera des de l'exili el president i excalde gironí, Carles Puigdemont, pràcticament atrapa els republicans en vots i consolida l'empat a 5 diputats. Cs manté 3 diputats, el PSC, 2, i la CUP i Cec-Podem, 1 cadascú. El PP continua fora del repartiment, amb 0 escons.

enquesta eleccions catalunya 21 d 5a lle ca

S'està carregant...

A Lleida es produeix el canvi més significatiu en relació amb l'anterior entrega del tracking de Feedback, publicat fa 48 hores. Junts per Catalunya avança ERC en percentatge de vot i la desplaça com a primera força. Les dues llistes milloren resultats, de 4 a 4-5 escons cada una. Cs manté 3 escons i el PSC, 2. La CUP es garanteix 1 diputat, si bé perd percentatge de vot estimat. Poden quedar sense escó els comuns i el PP, amb sengles forquilles de 0-1.

 

Fitxa tècnica:
  • Àmbit: Catalunya.
  • Univers: població a partir dels 18 anys i amb dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017.
  • Mètode: enquesta telefònica en forma de tracking.
  • Tècnica de mostreig: estratificat de forma aleatòria i proporcional segons quotes per província, sexe, grups d’edat i tipologia de ciutat segons comportament electoral; i es sobrerepresentaran les 3 demarcacions menys poblades (Tarragona, Girona i Lleida) per assegurar una mostra mínima representativa per realitzar extrapolacions de resultats electorals, i posterior aplicació de coeficients de ponderació.
  • Mostra: 200 enquestes diàries, fins completar 1.000 enquestes, a partir d’aquest moment el tracking cada dia anul·la les primeres 200 i es substitueixen per les 200 del darrer dia.
  • Condicions estadístiques: amb un nivell de confiança del 95,5% (K=2) i el supòsit de màxima indeterminació on p=q=50/50, per les 1.000 enquestes del tercer lliurament el marge d’error total és del +3,16%. el marge d’error total és del +3,16%.
  • Data treball de camp: des de les 16.00 hores de dijous 7 fins les 16.00 hores del dijous dia 14 de desembre.
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat