L'ímpetu de Ciutadans que detecta la quarta enquesta de Feedback per a El Nacional ensorra el PP a la demarcació de Barcelona —on els taronges ja eren primera força— i els permet de guanyar el pols a Tarragona a ERC. Així ho posa de manifest la quarta entrega del tracking sobre les properes eleccions al Parlament pel que fa al vot territorial. ERC es manté al capdavant a Girona i Lleida, si bé empatada a diputats amb Junts per Catalunya.

enquesta eleccions catalunya 21 d 4a bcn ca

S'està carregant...

A Barcelona es consolida l'hegemonia dels taronges. Si a la tercera enquesta empataven o superaven ERC només per 1 escó, els d'Inés Arrimadas podrien quedar fins a 4 diputats per sobre dels republicans, segons la quarta entrega del tracking, en passar de 19-20 a 21-22 escons. ERC baixa de 18-19 a 17-18. També JxCat perd suports a Barcelona, en baixar de 15-16 a 14-15. L'efecte Arrimadas frena el PSC, que baixa de 14-15 a 14. En canvi, Catalunya En Comú-Podem es recupera, de 7 pot passar a 7-8 escons. Continua millorant la CUP, que passa de 6 a 6-7. El PP, en canvi, a l'última posició, pateix directament l'avanç de Cs i obté la seva pitjor marca a Barcelona: de 5 a 4-5 diputats.

enquesta eleccions catalunya 21 d 4a tar ca

S'està carregant...

Els d'Arrimadas també es col·loquen primers a Tarragona amb 5 escons, un més dels que obté ERC. La relació era de 4 a 4 a la tercera enquesta amb avantatge en projecció de vot estimat per als d'Oriol Junqueras. De fet, Cs trenca el triple empat amb 4 diputats per a cada formació que hi havia a l'enquesta anterior amb ERC i JxCat. El creixement de Cs torna a castigar el PSC, que de 3 passa a 2-3 i el PP, que queda últim, amb 1 escó, superat per Catalunya En Comú Podem (1 diputat) i la CUP (també 1).

enquesta eleccions catalunya 21 d 4a gir ca

S'està carregant...

A la demarcació de Girona hi ha escasses variacions en relació amb l'anterior enquesta. ERC es manté al capdavant amb 5 escons, tot i una lleugera baixada en percentatge de vot estimat; JuntsxCat és segona força, empatada amb els republicans a 5 diputats, i també enregistra un lleu descens en relació amb l'anterior enquesta. Cs en manté 3 però puja en intenció de vot; el PSC baixa en percentatge i es queda amb 2; puja la CUP, que manté 1 escó, i els comuns, també amb 1. El PP continua fora del repartiment (0 escons) i continua baixant.

enquesta eleccions catalunya 21 d 4a lle ca

S'està carregant...

ERC continua també al capdavant a Lleida, si bé perd un escó, en passar de 5 a 4 i Junts per Catalunya empata, també amb 4, com a segona força. Cs, que tenia una forquilla de 2-3 a l'anterior enquesta, consolida el tercer diputat. El PSC en manté 2, la CUP millora en percentatge i consolida 1 representant, i els comuns, que es quedaven fora en l'enquesta anterior, pugen i aconsegueixen 1 diputat. L'escó del PP ballava (0-1) en la forquilla anterior: en l'actual ha desparegut del tot (0). La raó: se'l disputava amb Cs.

 

Fitxa tècnica:
  • Àmbit: Catalunya.
  • Univers: població a partir dels 18 anys i amb dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017.
  • Mètode: enquesta telefònica en forma de tracking.
  • Tècnica de mostreig: estratificat de forma aleatòria i proporcional segons quotes per província, sexe, grups d’edat i tipologia de ciutat segons comportament electoral; i es sobrerepresentaran les 3 demarcacions menys poblades (Tarragona, Girona i Lleida) per assegurar una mostra mínima representativa per realitzar extrapolacions de resultats electorals, i posterior aplicació de coeficients de ponderació.
  • Mostra: 200 enquestes diàries, fins a completar 1.000 enquestes, a partir d’aquest moment el tracking cada dia anul·la les primeres 200 i se substitueixen per les 200 del darrer dia.
  • Condicions estadístiques: amb un nivell de confiança del 95,5% (K=2) i el supòsit de màxima indeterminació on p=q=50/50, per les 1.000 enquestes del quart lliurament el marge d’error total és del +3,16%.
  • Data treball de camp: des de les 16.00 hores de dimarts 5 fins a les 16.00 hores del dimarts dia 12 de desembre.
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat