A un any de les pròximes eleccions municipals, la ciutadania de Barcelona atorga un suspens clamorós, de fet, triple, a l'alcaldessa, Ada Colau, i la gestió del govern que comparteix la seva formació, BComú, amb els socialistes liderats pel tinent d'alcalde, Jaume Collboni. Aquest és el resultat de la valoració de la tasca del govern municipal de la capital catalana, de la gestió de l'alcaldessa i del grau de confiança que té entre els ciutadans, segons un sondeig de Feedback per a El Nacional. D'acord amb la mateixa enquesta, ERC tornaria a guanyar les eleccions municipals si se celebressin ara i els comuns passarien a ser tercera força, desplaçats pels socialistes, que serien segons. 

Els enquestats només atorguen 3,67 punts sobre 10 possibles en l'apartat de valoració global de la tasca que realitza el govern municipal de Barcelona. És el primer suspens. Per gèneres, les dones milloren lleument la nota mitjana, amb un 4,07, mentre que els homes l'empitjoren, amb un 3,34. El govern municipal només aprova entre els joves d'entre 18 i 24 anys, amb un 5,23. Per record de vot a les anteriors eleccions municipals, només els votants de BComú aproven la gestió global de l'executiu municipal, tot i que amb un exigu 5,82. 

Però —i aquí ve el segon suspens— la nota mitjana encara és més baixa quan es tracta d'avaluar directament la gestió de l'alcaldessa. Així, els enquestats només puntuen la tasca de Colau amb un 3,04 sobre 10. Entre els homes, la valoració de la líder de BComú és encara més baixa: un 2,62. Per part de les dones, la nota tampoc millora gaire: un 3,45. Colau tampoc aprova en cap grup d'edat i obté la pitjor nota a la franja d'entre 65 anys o més, un 2,37, seguida de la més jove (entre 18 i 24 anys), amb un 2,68. Sí que aprova, en canvi, entre els votants de BComú, que la qualifiquen amb un 6,04. O sigui, un "bé" més que justet.

I el tercer suspens: el 64,4% dels enquestats manifesta tenir poca o gens de confiança en l'alcaldessa barcelonina. Un 19,7% diu que hi té un grau de confiança "regular". I només un 15,9% declara tenir-hi "molta" o "bastant confiança". Per gèneres, la majoria dels homes expressa gens (49,8%) o poca confiança (17,2%) en Colau. Entre les dones, un 44,8% manifesta gens de confiança i un 17,1% poca. Per segments d'edat, la marca més favorable l'obté entre els joves de 18 i 24 anys, un 42,6% dels quals té "regular" confiança en la líder dels comuns i el pitjor entre els de 65 o més: un 63,2% l'hi té "gens de confiança". Per record de vot a les eleccions locals del 2019, els que més confien en l'alcaldessa són els votants dels comuns: un 36,5% bastant i  un 12,7%, molt. Tampoc arriben al 50%. 

Fitxa tècnica:
  • Àmbit de l’estudi: Barcelona.
  • Univers: Població major de 18 anys empadronada a Barcelona i amb dret a vot en unes eleccions al Parlament de Catalunya
  • Mètode: Enquesta telefònica amb combinació de telèfons fixos (75%) i mòbils(25%).
  • Mostra: 500 enquestes.
  • Quotes: proporcionals a tres variables: (1) estructura per grups d’edat, (2) sexe i (3) control per districtes de la ciutat.
  • Condicions estadístiques: marge d’error total possible de +4,47%, per una població infinita (cens d'1.142.444 persones), amb un nivell de confiança de 95,5%, on K=2, i el supòsit de màxima indeterminació (p=q=50/50).
  • Treball de camp: les enquestes s’han realitzat entre el dimarts 10 al dijous 19 de maig de 2022.
  • Realització: Feedback