El 2015, Ada Colau va aconseguir contra tot pronòstic l'alcaldia de Barcelona. Però els quatre anys de mandat al capdavant de l'Ajuntament no han servit a la líder de BComú per generar confiança en la ciutadania. Menys de cada 3 barcelonins diuen confiar en l'alcaldessa actual. Així ho posa de manifest una enquesta de Feedback per a ElNacional.cat realitzada quan falten 23 dies per a la celebració de les pròximes eleccions municipals i just després de les generals espanyoles del 28-A.

A la pregunta de quin grau de confiança li desperta Colau, només un 28,8% dels enquestats diu tenir-hi "molta" o "bastant confiança". Un rotund 42,1% -per tant, més de 4 de cada 10- manifesta que hi té "poca" o "gens" i un 29,1 -gairebé 3 de cada 10- "regular".

 

Això no obstant, Colau ha millorat els resultats que obtenia en els mateixos indicadors de l'enquesta de Feedback per a ElNacional.cat del 25 de febrer. El nivell de confiança -molta o bastant- en Colau era en aquell sondeig d'un 22,0%, és a dir, 6,8 punts menys que ara. De la mateixa manera, Colau ha reduït el grau de desconfiança d'un altíssim 50,1 -poca o gens confiança- a un encara molt elevat 42,1. Els que hi tenen una confiança "regular" també han crescut, d'un 27,1% el febrer a un 29,1% ara.