Una àmplia majoria de barcelonins, el 56,5%, suspenen les mesures que va acordar el Govern de la Generalitat per resoldre l'última guerra entre el sector del taxi i les empreses de lloguer de vehicles amb conductor o VTC's i que van motivar la marxa d'Uber i Cabify de la capital catalana.

Aquest és el resultat d’una enquesta elaborada per l’Institut Feedback d’Investigació Aplicada per a El Nacional.cat quan falten justament 3 mesos per a la celebració de les eleccions municipals del 26 de maig. El sondeig dona la victòria als comicis a ERC i desplaça al quart lloc BComú.

 

Els barcelonins es mostren molt dividits quan se'ls demana qui té més raó en queixar-se, si el sector del taxi o les empreses de VTC, amb un lleuger avantatge a favor d'aquestes (28,8%). El 27,5% creuen que ambdós sectors tenen motius per fer-ho i un 26,8% dóna la raó als taxistes. Finalment, un 10,0% creu que ni els uns ni els altres tenen raó i el 6,9% no ho sap. El sondeig revela que les opinions estan condicionades pel fet que els enquestats hagin fet ús o no dels VTC.

El Govern va establir que per contractar un VTC s'ha de fer amb 15 minuts d'antelació i que els vehicles han de tornar al garatge després de cada servei, la qual cosa va provocar la marxa de Barcelona de les principals companyies de lloguer de vehicles amb conductor, Uber i Cabify. El 56,5% es mostra en desacord amb aquesta regulació, mentre que el 29,1% l'aprova i un 14,4% no ho sap. 

 
 

En tot cas, les dades del sondeig mostren que la majoria (49,6%) és partidària que tornin a operar a la ciutat Uber i Cabify, encara que hagin d'acceptar la nova regulació. Per contra, un 30,8% consideren que no haurien de tornar i un 19,6% dels enquestats no ho sap. 

Fitxa tècnica. La mostra és de 800 enquestes telefòniques realitzades entre el dilluns 18 i el dijous 21 de febrer a població empadronada a Barcelona i amb dret a vot a les eleccions municipals. El marge d’error total possible és +3,53% amb un nivell de confiança del 95,5%, on K=2 i el supòsit de màxima indeterminació (p=q=50/50)