La candidatura Lliures per Europa (JxCat) que lidera el president a l'exili, Carles Puigdemont, serà la primera força a Barcelona a les eleccions europees i la més votada en 4 dels 10 districtes de la capital catalana, en els quals predominen les rendes mitjanes. Aquest és el resultat d'una enquesta de Feedback sobre les eleccions municipals del 26 de maig per a ElNacional.cat en la qual s'ha demanat també pel vot a les europees, que se celebren el mateix dia.

Els resultats del sondeig ratifiquen el caràcter de revolució de les classes mitjanes del moviment independentista. Així, la candidatura de Puigdemont seria la més votada a l'Eixample, on arriba al 41,9%; les Corts, amb un 28,5%, Horta-Guinardó, amb un 25,1% i Gràcia, amb un 22,8%.

Ciutadans, en canvi, seria la força hegemònica al districte de la ciutat amb un nivell de renda més elevat, Sarrià-Sant Gervasi, on obté un 27,6%. Però els taronges poden presumir de transversalitat: també s'imposen a un districte de renda baixa, Sant Andreu (26,0%) i un altre de renda mitjana, Sant Martí (22,4%), 

Ara Repúbliques (ERC), que seria la segona força més votada en tota la ciutat, s'imposa en dos districtes amb més predomini de les classes populars: Sants-Montjuïc (27,4) i Ciutat Vella (18,6%). I el PSC ho fa a Nou Barris, tradicional feu electoral dels socialistes, amb predomini de rendes baixes.