El nombre de ciutadans de Barcelona que se senten “només catalans” creix respecte el 2014, segons l’Enquesta de Serveis Municipals publicada per l’Ajuntament. L’estudi revela que un 18,3% s’autoidentifiquen com a catalans, quasi dos punts per sobre del 16,8% del mateix estudi el 2014. Aquells que se senten tant espanyols com catalans representen el 35%, xifra que també ha pujat des de l’anterior 32,4%.

Els barcelonins que únicament se senten espanyols representen el 6,5% -baixen des del 7,6% de l’anterior enquesta-, mentre que els que es consideren més espanyols que catalans baixen del 5,9% al 5,3%. Els que se senten més catalans que espanyols són el 22,2%, xifra que ha baixat del 23,4% de la mateixa enquesta publicada l’any passat.

 

 

Satisfets de Barcelona

La satisfacció de viure a Barcelona, enguany és del 7,8 sobre 10, dues dècimes per sobre de la valoració de l’any passat. Aquesta dada és la més alta des de l’any 2004. En percentatges, aquells que es senten “molt satisfets” de la ciutat han crescut més de 5 punts, passant del 27,1% al 32,3%. D’altra banda, la resta d’opcions han perdut pes, cosa que demostra una millora general de l’opinió dels habitants de la capital catalana.