Els diputats de Junts al Parlament Europeu van denunciar ahir a través d'un mail a tots els europarlamentaris que el líder del PP, Pablo Casado, va assistir dissabte en una missa en record del dictador Francisco Franco i que així ho havia recollit fins i tot el diari britànic The Guardian. La missiva no ha agradat a l'eurodiputada Dolors Montserrat que ha respost amb un correu també a tots els membres de la Cambra desmentint aquesta informació. "Això és simplement fals i, desafortunadament, un nou exemple de fake news i desinformació que la nostra institució sempre hauria d’evitar", denuncia l'eurodiputada del PP.

En el text, Montserrat demana al Parlament que prengui mesures per evitar que aquesta mena de missatges, que descriu com a "intencionadament falsos i ofensius", es difonguin a través dels canals oficials de la institució, per la qual cosa ha fet arribar una carta en aquest sentit al president de la Cambra, David Sassoli.

En el mail que ahir van enviar els eurodiputats, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí denunciaven que el “PP ha protegit la memòria del règim durant dècades” i advertien que aquesta actitud hauria de ser “clarament condemnada” pels partits amb qui aquesta formació espanyola manté lligams formals, atès que representa “una taca per a la família Popular Europea”.

En la resposta en què nega que Casado fos a la missa de Franco, Montserrat assegura que el PP ha contribuït de manera decisiva a la transició a la democràcia després de la mort del dictador i que quatre de les set personalitats que van escriure l'actual Constitució pertanyien a la família política del PP.

Eurodiputats fugitius

En el text recorda que Casado ni tan sols havia nascut quan el dictador va morir i assegura que la família del líder popular va patir la repressió durant el règim de Franco.

Finalment, retreu que resulta particularment lamentable que el mail provingui dels eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí, tres persones que descriu com a "fugitives de la justícia espanyola" per haver atacat "la Constitució espanyola i l’ordre legal d’un estat membre de la UE com és Espanya declarant una independència il·legal de Catalunya. Montserrat recorda que, per aquesta raó, la justícia espanyola ha demanat el seu trasllat a Espanya i el Parlament Europeu va aixecar a principis d'aquest any la seva immunitat parlamentària.

Fake de The Guardian?

El mail de l'eurodiputada popular ha rebut la resposta de Ponsatí. A través d'una piulada l'eurodiputada de Junts denuncia que Montserrat acusa The Guardian i Europa Press -i la Fundación Francisco Franco, d'on arrenca la notícia d'Europa Press- "d'escampar fake news sobre l'assistència de Pablo Casado a la missa on es va pregar per l'ànima del dictador".

Captura de Pantalla 2021 11 25 a les 12.26.38

Imatge de la piulada Clara Ponsatí

 

A la imatge principal, l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat junt amb el també eurodiputat Esteban González Pons / Roberto Lázaro